Siekane kotleciki drobiowe z papryką i szpinakiem

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i sycące kotleciki drobiowe. Przygotowane z mięsa drobiowego z dodatkiem czerwonej papryki, szpinaku i żółtego sera. Polecam jako dodatek do obiadu lub do pieczywa.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag piersi kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    garść szpinaku
    1/2 cebuli
    garść żółtego sera
    1 jajko
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
    3/4 łyżeczki pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Siekane kotleciki drobiowe z papryką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy na drobno.
    Do miski wkładamy pokrojone warzywa i mięso. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, odstawiamy na 15-20 minut
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na małym ogniu z każdej strony na rumniany kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Szpinak Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować