Zapraszam na smaczne i sycące kotleciki drobiowe. Przygotowane z mięsa drobiowego z dodatkiem czerwonej papryki, szpinaku i żółtego sera. Polecam jako dodatek do obiadu lub do pieczywa.
40 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
20 dag piersi kurczaka
1/2 czerwonej papryki
garść szpinaku
1/2 cebuli
garść żółtego sera
1 jajko
2 łyżki majonezu
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
3/4 łyżeczki pieprzu
olej do smażenia
Siekane kotleciki drobiowe z papryką i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę kroimy w kosteczkę. Szpinak kroimy na drobno.
Do miski wkładamy pokrojone warzywa i mięso. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, odstawiamy na 15-20 minut
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na małym ogniu z każdej strony na rumniany kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Komentarze