Marchewka z groszkiem do obiadu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Marchewka z groszkiem na ciepło, to pyszny dodatek do obiadu. Przepis jest prosty i smaczny. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg marchwi
    1,5 szkl wody
    1 łyżka masła
    1 puszka groszku ( 400 ml)
    1 łyżka mąki pszennej
    1/2 szkl zimnej wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka z groszkiem do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek przekładamy na sitko i odsączamy z zalewy. Pokrojoną w plasterki marchewkę wkładamy do garnka, wlewamy wodę i zagotowujemy. Gotujemy do miekkości pod przykryciem na bardzo małym ogniu, mieszamy.
    Do ugotowanej marchewki dodajemy groszek i masło, doprawiamy do smaku. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować