REKLAMA

Matiasy ze smażoną papryką i cebulą

wyświetlono: 146 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszna rybka z warzywami w sosie śmietanowym. Polecam do obiadu lub na kolacje z pieczywem.

opublikowany: 04.04.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 płaty matiasa
    1/2 czerwonej papryki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    20 dag kwaśnej śmietany
    3 łyżeczki mrożonego koperku
    1 łyżeczka miodu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wkładamy do wody i moczymy przez około 1,5 godziny. W międzyczasie śmietanę mieszamy z koperkiem i przyprawami. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa, odstawiamy do ostudzenia.
    Matiasy osuszamy z wody papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki.
    W salaterce układamy warstwy :
    2 łyżki sosu, 2 łyżki przesmażonych warzyw, 1/2 matiasów, 1 łyżka sosu, 2 łyżki przesmażonych warzyw, reszta matiasów, reszta sosu, przesmażone warzywa. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: ewaeu ewaeu

Ogórki konserwowe ze smażoną cebulą

Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.

kategoria: Przetwory ogórki konserwowe opublikowany: 25.07.2018 | wyświetlono: 1216 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Ania1408 Ania1408

Matiasy z ryżem, cebulą i jajkiem

Świetne połączenie smaków.

kategoria: jajko jajka na twardo Przystawki majonez opublikowany: 20.08.2017 | wyświetlono: 914 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE