Smaczne pizzerinki z ciasta francuskiego z owocami i jogurtem oraz dżemem. Polecam.
1 godz. 30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
1 op. ciasta francuskiego
8 łyżeczek dżemu z czarnej porzeczki
8 łyżeczek serka homogenizowanego waniliowego
kilka truskawek
brzoskwinia
kilka winogron
Francuskie pizzerinki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta wykrawamy obręczą kółka i nakłuwamy np. widelcem. Przekładamy do blaszki z papierem, nakładamy papier do pieczenia i pustą blaszkę. Pieczemy w temp. 200 stopni przez 25 minut przykryte i 5 minut odkryte. Studzimy. Owoce myjemy i kroimy. Jedną połowę pizzerinki smarujemy dżemem, a drugą serkiem. Układamy pokrojone owoce i od razu podajemy.
Komentarze