Lody z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i domowe lody z dodatkiem dużej ilości białej czekolady. Polecam na deser lub podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 białe czekolady ( 20 dag )
    0,5 szklanki mleka
    330 ml śmietanki 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przelewamy mleko i dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Stawiamy na gazie i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy. Podgrzewamy do momentu, aż czekolada się rozpuści.
    Garnek wstawiamy do zimnej wody i studzimy.
    W międzyczasie schłodzoną śmietankę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy po 1 łyżce roztopionej czekolady i mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki. Mrozimy najlepiej całą noc.
    Pojemnik z lodami wyjmujemy około 30 minut przed podaniem.

Porady

Czas przygotowania bez mrożenia lodów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować