Lody arbuzowo - jogurtowe

2.25 (4 ocen)

  • 6 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, lekkie lody arbuzowe. Przygotowane z mrożonego arbuza i jogurtu naturalnego, słodzone miodem. Polecam.

  • 6 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mrożonego arbuza
    250 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

2.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody arbuzowo - jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pojemnik z mrożonym arbuzem wyjmujemy z zamrażarki i odstawiamy na 15 minut. Następnie mrożony arbuz przekładamy do kielicha blendera i dodajemy jogurt naturalny i miód. Blendujemy na gładką masę i przekładamy do pojemnika. Wstawiamy do zamrażarki. Po 1 godzinie mrożenia wyjmujemy lody z zamrażarki i miksujemy. Wstawiamy ponownie do zamrażarki i robimy tak jeszcze co godzinę 5 razy. Później mrozimy lody przez całą noc.

Porady

Czas przygotowania bez mrożenia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Jogurt naturalny Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować