Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne bezglutenowe placuszki. Przygotowane na kefirze z dodatkiem brzoskwini. Polecam na obiad lub słodką kolację.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl kefiru
    1 jajko
    1 duża brzoskwinia
    3 łyżki miodu akacjowego
    6 łyżek z czubkiem mąki kokosowej
    2 łyżki z czubkiem mąki kukurydzianej
    4 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Placki Jajko

Placuszki kokosowo - kukurydziane z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy kefir, jajko, miód. Brzoskwinie myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do miski i mieszamy. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 - 20 minut. Rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy porcję ciasta. Na bardzo małym ogniu smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować