Buraczki zasmażane na jarzynkę do obiadu

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na kolejną wersję buraczków. Przygotowane z dodatkiem jabłka, smalcu, cebuli i czosnku oraz octu jabłkowego smakują świetnie. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie ugotowane buraczki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 jabłko
    1 łyżka z dużym czubkiem smalcu ze skwarkami i jabłkiem
    1 łyżeczka mąki pszennej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
    ocet jabłkowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane na jarzynkę do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ugotowanych buraczków obieramy skórkę i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jabłko myjemy i wycieramy ściereczką, ścieramy na tarce razem ze skórką.
    Na patelni rozgrzewamy smalec wkładamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, smażymy do zeszklenia i dodajemy buraczki, starte jabłko. Smażymy razem przez kilka minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem. Posypujemy mąką i smażymy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować