Chleb pszenny z mąką z samopszy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny chlebek. Przygotowany z dodatkiem mąki z samopszy i ziarnami słonecznika. Polecam do kanapek.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki z samopszy
    1 szkl mąki pszennej
    1 op suszonych drożdży
    1 szkl ciepłej wody
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
    3 łyżki słonecznika do ciasta
    garść słonecznika do posypania
    keksówka 23 x 9
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb pszenny z mąką z samopszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wkładamy składniki na chleb i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy do wyrośnieńcia na około 30 minut. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy i wkładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik.
    Smarujemy chleb zimną wodą i posypujemy pestkami słonecznika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Olej Słonecznik Sól Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować