Papryka faszerowana mieszanką ryżową, kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczoną paprykę. Farsz przygotowałam z mieszanki ryżowej z dodatkiem kiełbasy i płatków jaglanych. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża papryka
    1 woreczek mieszanki ryżowej ( ryż, vermicelli, groszek, marchew, bazylia )
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    60 g kiełbasy
    1 łyżka smalcu kaczego
    1 jajko
    1 łyżka z dużym czubkiem płatków jaglanych
    2 łyżki tartej mozzarelli
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    blaszka
    papier do pieczenia
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Papryka faszerowana mieszanką ryżową, kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszankę ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i studzimy. W międzyczasie paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Kroimy wzdłuż na dwie połowy i usuwamy gniazdo nasienne.
    Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy smalec i dodajemy pokrojone warzywa, kiełbasę i przesmażamy.
    Do miski wkładamy składniki na farsz i mieszamy. Farszem napełniamy paprykę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie blaszkę wyjmujemy i zdejmujemy folię, papryki posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować