Bezglutenowy biszkopt gryczany

  • wyświetlono: 100 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na bezglutenowy biszkopt gryczany. Biszkopt jest smaczny i świetnie nadaje się do przełożenia kremem, śmietaną, dżemem lub inną masą. Polecam.

  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 duże jajka
3 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
4 łyżki z lekkim czubkiem mąki gryczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
blaszka 16 x 6 x 6
olej
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Bezglutenowy biszkopt gryczany

  • 1. Do miski wybijamy jajka i wsypujemy cukier i cukier waniliowy, miksujemy do momentu, aż masa podwoi swoją objętość i będzie puszysta. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką.
    Blaszkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
    Upieczony biszkopt wyjmujemy z blaszki i studzimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieJajkabiszkoptcukiertania kuchniaszkoła babciproszek do pieczeniacukier waniliowymąka gryczanakuchnia na zimęgotuję z fantazją

Komentarze

Podobne przepisy

Biszkopt Rzucany

Dodane przez: gotowanietoproste

Biszkopt Rzucany

Przepis na biszkopt równy, dość...

Biszkopt jasny na occie

Dodane przez: Ola1984

Biszkopt jasny na occie

Idealny biszkopt na tort lub ciasto....

image-0c3t3ui

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Ciasto marchewkowe bezglutenowe

Każdy alergik kochający sie w słodyczach...

Biszkopt migdałowy- najlepszy

Dodane przez: akrobatka22

Biszkopt migdałowy

Puszysty, lekki biszkopt migdałowy,...

Biszkopt idealny

Dodane przez: joanna30

Biszkopt idealny

Wysoki, puszysty i równiutki.

ciemny biszkopt na oleju

Dodane przez: kasienka1987

ciemny biszkopt na oleju

Prosty ,delikatny puszysty biszkopt...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE