Babeczki daktylowe z morelami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem zblendowanych daktyli. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego
    1 jajko
    3 łyżki z czubkiem zblendowanych daktyli
    1 szkl mąki pszennej
    4 łyżki mąki orkiszowej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 moreli
    silikonowe foremki
    kolorowa posypka
    lukier cytrynowy do posmarowania babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki daktylowe z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. W misce mieszamy jogurt, zmiksowane daktyle, wybite jajko. Wysypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Dodajemy pokrojone morele, mieszamy do połączenia.
    Ciasto przekładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
    Ostudzone babeczki smarujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować