Rzodkiewkowe jaja w sosie chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przystawka wymyślona przez mojego męża, bardzo ciekawy, ostry smak. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na przystawkę:

    4 jajka ugotowane na twardo
    3 rzodkiewki
    łyżka jogurtu naturalnego
    sól morska i pieprz do smaku

    Na sos:

    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy dijon
    1 łyżka chrzanu tartego
    1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny
    sól i pieprz do smaku

    Do dekoracji:

    2 rzodkiewki
    szczypiorek

Rzodkiewkowe jaja w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na połówki. Żółtka oddzielamy od białek.
    Białka zostawiamy, natomiast żółtka drobno kroimy, dodajemy do nich bardzo drobno pokrojone rzodkiewki i jogurt naturalny. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy i faszerujemy pozostawione białka.
  • 2. Następnie przygotowujemy sos chrzanowy.
    Mieszamy jogurt, musztardę, chrzan i sok z cytryny. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na przygotowane jaja.
    Dekorujemy szczypiorkiem i rzodkiewkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy