RZODKIEWKOWA zupa krem z grzankami i olejem dyniowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jest bardzo delikatna w smaku, grzanki nadają jej chrupkości a odrobina oleju dyniowego przyjemnego orzechowego posmaku.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg rzodkiewek
    2 średniej wielkości ziemniaki
    5 szklanek wody lub bulionu
    sól
    pieprz
    lubczyk
    1 łyżeczka soku z cytryny lub szczypta kwasku cytrynowego
    grzanki pszenne
    olej dyniowy
    pokrojona w paseczki rzodkiewka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Grzanki

Rzodkiewkowa zupa krem z grzankami i olejem dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RZODKIEWKOWA zupa krem z grzankami i olejem dyniowym 1. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Ziemniaki skrobiemy myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku przyprawami i dodajemy sok z cytryny lub kwasku by zachował się różowy kolor z rzodkiewek. Miksujemy. Nakładamy na talerz, polewamy odrobiną oleju dyniowego, dodajemy grzanek oraz pokrojonej w paseczki rzodkiewki dla dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Ziemniaki Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować