Rzodkiewki w miodzie

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję 7-letniego Rafaelka i 5-letnią Dominikę. Dla dzieci robię lekkie przekąski, jak np. ta rzodkiewka.

Składniki:

  • ● 5 pęczków rzodkiewek
    Zalewa:
    ● 2 szkl. wody
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● 1/2 szkl. soku z cytryny
    ● 1/2 szkl. octu 10-proc.
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżeczki gorczycy
    ● łyżeczka soli
    ● 10 łyżek miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rzodkiewki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy. Mniejsze
    kroimy na pół, większe
    w ćwiartki. Przekładamy do
    wyparzonych słoików.
  • 2. Składniki zalewy mieszamy,
    zalewamy rzodkiewki.
    Pasteryzujemy ok. 20 minut.

Porady

Rzodkiewki można jeść już po 2 tygodniach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

ppws_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować