Rzodkiewka faszerowana

0 (0 ocen)

  • 20 min

Na przywołanie wiosny przepis na lekkie, bardzo smaczne i efektowne rzodkiewki faszerowane. Fajna przystawka, np. na komunijny stół lub grillową biesiadę.

  • 20 min

Składniki:

  • spore, okrągłe rzodkiewki,
    świeży ogórek,
    szczypiorek,
    serek kanapkowy czosnkowy,
    sól,
    świeżo mielony pieprz - najlepiej kolorowy.

Rzodkiewka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Rzodkiewki kroimy na pół i lekko ścinamy spody tak aby ładnie nam stały. Środki rzodkiewek wydrążamy delikatnie łyżeczką. Z serka formujemy, np kulki (można tez użyć szprycy cukierniczej, zwykłej łyżeczki itp). Rzodkiewki faszerujemy serkiem, solimy, pieprzymy i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dekorujemy świeżym ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy