1.Z podanych składników na ciasto kruche miesimy ciasto i dajemy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
2.Masa orzechowa: zmielone orzechy zalać mlekiem, odstawić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, do tego dodać orzechy i pianę z białek.
Dać kupkami na ciasto kruche.
3.Masa makowa: mak zaparzyć i zmielić dwa razy przez maszynkę. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, potem mak, pianę ubitą z białek i olejek arakowy. Wszystko dobrze wymieszać i dać pomiędzy orzechy.
4.Masa serowa: ser zmielić przez maszynkę. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka, potem dodać ser , pianę ubitą z białek i resztę składników, dobrze wymieszać. Ser wyłożyć na mak i orzechy.
5.Ciasto dać do piekarnika i piec ponad godzinę w temp. 180 stopni.
Komentarze