POMIDORY W MIĘSNEJ KOSZULCE Z DUSZONĄ KALAREPKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

To danie jest pyszne i zdrowe, bardzo często gości na naszym stole.

  • 40 min

Składniki:

  • • 50 dag mielonej łopatki
    • 10 dag twarogu
    • 10-12 pomidorków koktajlowych
    • 5 łyżek bułki tartej
    • 1 jajko
    • 4 łyżki posiekanej natki
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 kalarepki
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • 4 łyżki kremówki lub 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    • Sok z ½ cytryny
    • Sól, pieprz, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia

Pomidory w mięsnej koszulce z duszoną kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki obierz, pokrój w słupki. Zalej bulionem, przykryj i gotuj 5 minut. Dodaj kremówkę i 2 łyżki posiekanej natki. Dopraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
  • 2. Mięso wymieszaj z twarogiem, bułką tartą i jajkiem. Dopraw czosnkiem, solą, pieprzem oraz 2 łyżkami posiekanej natki. Pomidorki obtocz w mięsie, panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przykryj i dosmaż na małym ogniu przez ok. 5 minut. Podawaj z uduszoną kalarepką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy