Ryżowe ptysie z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę wlewamy do garnka, dodajemy margarynę i doprowadzamy do wrzenia, lekko solimy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Pozostawiamy do ostudzenia.
2.Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, pozostawiamy do ostudzenia. Gdy budyń jest zimny, masło ucieramy mikserem i dodajemy po łyżce budyniu. Gotową masę schładzamy.
3.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
Zimne ciasto miksujemy z 2 jajami przez około 5 minut. Przekładamy do woreczka i wyciskamy ptysie o średnicy 4cm. Pieczemy przez 30 minut. Chłodzimy.
Gotowe ptysie przecinamy na pół i smarujemy kremem.
Smacznego :o)
Komentarze