Ryżowe Pierogi

  • wyświetlono: 652 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne i orginalne

lugaru
  • 45min

Składniki

Ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka ciepłej wody
3/4 łyżki oleju
pół łyżeczki soli
j jajko

Farsz:
3/4 szklanki ryżu
1 szklanka owoców sezonowych (jagody, maliny, truskawki, porzeczki)
2 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
szczypta soli
Dodatkowo: waniliowy serek homogenizowany

Sposób przygotowania przepisu:

Ryżowe Pierogi

  • Ryżowe Pierogi1. 1. Ryż gotujemy do miękkości razem ze szczyptą soi i cukrami. Odstawiamy z gazu i mieszamy z umytymi owocami.
    2. Do mąki wbijamy jajko, wlewamy olej i wodę, solimy i wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy kółka.
    3. Na każde kółko nakładamy łyżkę ryżu z owocami i dokładnie sklejamy brzegi.
    4.Pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 4 minuty od wypłynięcia.
    Pierogi podajemy z kleksami serka.
    Z tej ilości składników otrzymujemy ok 45 pierogów.

Porady

Możemy wykorzystać do farszu owoce mrożone, w tym wypadku również dodajemy je do ugotowanego ryżu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto na pierogi

Dodane przez: Mroofinka

Ciasto na pierogi

elastyczne i miękkie ciasto na...

Pierogi braniewskie

Dodane przez: Cukiereczek

Pierogi braniewskie

Pierogi te wywodzą się z kuchni...

pierogi ruskie

Dodane przez: Babcia Tereska

PIEROGI RUSKIE

Dla wielbicieli pierogów. Uważam...

image-0b67r09

Dodane przez: Anika84

PIEROGI LENIWE

Szybkie pierogi na słodko z dodatkiem...

pierogi

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie – najlepszy przepis!...

Czarcie pierogi

Dodane przez: anka205

CZARCIE PIEROGI

Pyszne pierogi podawane z gulaszem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE