Ryżowe marzenie

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobiłam je na swoje imieniny. Goście byli zachwyceni.

Składniki:

  • Biszkopt: 8 jajek
    ● 8 łyżek cukru
    ● 8 łyżek mąki
    ● łyżka kakao
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem krówkowy:
    ● margaryna
    ● puszka masy krówkowej
    ● 10 ml alkoholu
    Masa śmietankowa:
    ● 2 op. śnieżki
    ● 400 ml śmietanki 18-proc.
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● cukier waniliowy
    Oraz:
    ● op. wafli ryżowych
    ● wiórki czekoladowe
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem

Ryżowe marzenie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy, mieszamy z cukrem, żółtkami, mąką i proszkiem. Dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Pieczemy (forma 25x37 cm) po 15 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Krem krówkowy: margarynę ucieramy, mieszamy z masą krówkową i alkoholem.
  • 3. Masa śmietankowa: śmietankę ubijamy z cukrem, śnieżkami i żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody.
  • 4. Ciemny biszkopt smarujemy połową kremu krówkowego, układamy wafle i resztę kremu. Przykrywamy jasnym biszkoptem i masą śmietankową. Posypujemy wiórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować