RYŻOWE KOTLETY

0 (0 ocen)

Na piątkowy obiad w sam raz:)

Składniki:

  • 25dag ryżu, 1 pęczek dymki, 3 jajka, 3 łyżki bułki tartej, 10 dag startego żółtego sera, 1 łyżka oregano, 1 mały strąk ostrej papryczki, 3 łyżki masła, 80 dag pomidorów, ząbek czosnku, olej do smażenia.

Ryżowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Dymkę posiekać oraz szczypior. Na dwóch łyżkach masła zeszklić połowę cebuli, dodać ryż i zalewamy ½ litra wody, posolić i gotować. Ostudzić. Ryż wymieszać z jajkami, bułką tartą, połową starego żółtego sera, oregano i posiekaną papryczką. Doprawić i uformować kotlety i usmażyć na oleju. Na reszcie masła udusić pozostałą cebulę, pokrojone pomidory i posiekany czosnek. Przykryć kotletami. Posypać resztą sera i zapiekać w temp. 180st.C, aż ser się roztopi.

Komentarze

Podobne przepisy