Ryżowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis mam od siostry, a mój narzeczony ją uwielbia :).

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 puszki tuńczyka w oleju
    puszka kukurydzy
    0.5 litra marynowanych grzybów ( u mnie opieńki )
    6 jajek
    6 łyżek majonezu
    sól i pieprz

Ryżowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowa sałatka z tuńczykiem 1. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, wysypujemy do miski z woreczków.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ryżu.
    Grzybki dajemy na sito, przekujemy wodą, z nadmiaru zalewy, kroimy na mniejsze kawałki. Kukurydze odcedzamy, czekamy jak odcieknie dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy, wkładamy ja do lodówki żeby przegryzła :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy