Ryżowa sałatka z soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Szybka i zdrowa.

  • 15 min

Składniki:

  • ok. szklanki ugotowanego ryżu,
    1/2 - 3/4 szklanki ugotowanej brązowej soczewicy,
    2 łodygi selera naciowego,
    duży pomidor,
    mały ogórek,
    pół małej cebuli,
    kilka grubych plastrów fety,
    kilka łyżek mieszanki świeżych ziół (u mnie natka pietruszki, kolendra i koperek),
    kilka łyżek oliwy,
    sok z cytryny (do smaku)
    sól, pieprz (do smaku)

Ryżowa sałatka z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka i pomidora pozbawić gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa pokroić w drobną kostkę, połączyć z ryżem i soczewicą. Wkruszyć ser, dodać oliwę, sok z cytryny, świeże zioła i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy