Ryżanka z serduszkami

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszna, pożywna i gęsta zupa dla wielbicieli podrobów drobiowych :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg serduszek drobiowych
    1 szklanka surowego ryżu
    jeden pęczek (lub tacka) włoszczyzny
    sól
    pieprz
    2 litry wody
    2 kostki rosołowe- opcjonalnie
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Ryżanka z serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serduszka oczyścić z tłuszczyku, opłukać w 3 wodach, włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody i zagotować.
  • 2. W międzyczasie pokroić w kostkę warzywa i wrzucić do wywaru, dodać także ryż.
  • 3. Zupę gotować aż wszystkie składniki będą miękkie czyli około godziny.
  • 4. Na koniec zupę doprawić do smaku.

Porady

W zależności od tego jaką chcemy uzyskać gęstość, dodajemy więcej lub mniej ryżu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Podroby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować