Ryżanka smak dzieciństwa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To jest mój smak dzieciństwa. Wspomnienia domu rodzinnego i przepysznej kuchni mojej mamy i babci

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu drobiowego
    2 marchewki
    szklanka ryżu
    pół słoiczka koncentratu pomidorowego
    Sól
    pieprz
    pół pęczka natki pietruszki
    pół pęczka kopru
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki

Ryżanka smak dzieciństwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotowujemy, wsypujemy ryż i gotujemy aż ryż zacznie się rozpadać.
    W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Wrzucamy do bulionu i gotujemy ok 10 min na małym ogniu aż marchew zmięknie.
    Dodajemy przecier pomidorowy.
    Natki drobno siekamy i wrzucamy do całości.
    Doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy