Ryżanka

5 (197 ocen)

  • 40 min

Zupa jedna z prostszych wszystkim smakuje;)

  • 40 min

Składniki:

  • -2 skrzydełka udka lub inna częsc z kurczaka,
    - 2 marchewki,
    -1pietruszka,
    -1/4 selera,
    -pół pora,
    -ząbek czosnku,
    -pół cebuli,
    -3/4 szkl ryżu,
    -natka pietruszki,
    przyprawy:sól pieprz,lisc laurowy,ziele angielskie,pieprz ziarnisty,łyżeczka bazyli
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ryżanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso zalewamy zimną woda gotujemy.Dodajemy ryż całosc gotujemy na małym palniku co jakis czas mieszając(aby się nie przypalił).Dodajemy obrane umyte warzywa pokrojone w kostkę paski według uznania.Na małym palinku przypalamy cebulkę i wrzucamy do wywaru.Kiedy ryż i warzyw będą miękkie przyprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować