RYŻ ŻÓŁTO-ZIELONY DO OBIADU

5 (157 ocen)

Zwykły Ryż pięknie wygląda i jest wspaniałym aromatycznym dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem wegetariańskim zaskoczy domowników

Składniki:

  • SKŁADANIKI:
    200 g ryżu
    3 duże cebule
    2 białe części pory
    5 ząbków czosnku
    Pół pęczka natki pietruszki
    1 puszka kukurydzy
    3 łyżki masła klarowanego
    Przyprawa uniwersalne warzywna
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ryż żółto-zielony do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Ryż gotujemy wg przepisu z opakowania . studzimy .
    Cebulę , czosnek obieramy białą część pora dokładnie myjemy aby w środku nie było piachu . Na maśle smażymy na złoto cebulę razem z porem dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki i odcedzoną kukurydzą wszystkie składniki doprawiamy do smaku i dodajemy ugotowany ryz wszystko dokładnie mieszamy w dalszym ciągu podgrzewając . Podajemy z ulubionym mięsem lub jako danie wegetariańskie serwujemy w Kuklach zrobionych gałkownicą . Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować