Ryż ze szpinakiem i jogurtem

0 (0 ocen)

Kremowy ryż ze szpinakiem i jogurtem naturalnym. Wyrazisty w smaku, wyśmienicie smakuję z chrupkim pieczywem. Polecam!

Składniki:

  • 100 g ryżu białego
    150 g mrożonego szpinaku
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz do smaku
    1 łyżka masła
    100 g jogurtu naturalnego

Ryż ze szpinakiem i jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować al-dente jak zaleca się na opakowaniu. Masło roztopić w garnuszku, dodać posiekany czosnek i mrożony szpinak. Dusić pod przykryciem do jego rozmrożenia. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem. Ugotowany ryż dodać do szpinaku wraz z jogurtem i dobrze wszystko wymieszać. Podawać, np. z chrupkim pieczywem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy