Ryż zapiekany z pieczarkami i kurczakiem

4.5 (178 ocen)

  • 5 godz.

W tym daniu łączymy wszystko co najlepsze w kuchni: mięso,, pieczarki, ryż. Smakuje i dzieciom i dorosłym

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu sypkiego długoziarnistego
    1 kostka rosołowa Knorr
    50-60 dag pieczarek
    1 duży filet z piersi
    1 cebula
    majonez
    ketchup
    sól,
    pieprz
    przyprawa do mięsa
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż zapiekany z pieczarkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Odstawić na kilka godzin.
  • 2. Kostkę rosołową rozpuścić według przepisu na opakowaniu
    .
  • 3. Umyte i odsączone pieczarki pokroić
  • 4. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż. Na to rozłożyć pokrojoną w wiórki cebulę. Zalać przygotowanym rosołem (ok. 1,5 szklanki). Następnie położyć posiekane pieczarki i kawałki piersi. Mięso posmarować majonezem i odrobiną ketchupu.
  • 5. Piec w piekarniku w temperaturze 175 stopni przez ok. 90 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (194 ocen)

To może cię zainteresować