Ryż zapiekany z masą krówkową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla wielbicieli słodkości.

Składniki:

  • 500 g ryżu (suchy)
    3 jajka
    200 g masy krówkowej o smaku czekoladowym
    100 g masła
    2/3 szklanki cukru
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    olej do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak Zapiekanki

Ryż zapiekany z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż zapiekany z masą krówkową 1. Masło zmiksować z masą krówkową. Następnie dodać jajka utarte z cukrem - wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać.
  • Ryż zapiekany z masą krówkową 2. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu - dodać do przygotowanej masy.
  • Ryż zapiekany z masą krówkową 3. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Przełożyć masę ryżową.
  • Ryż zapiekany z masą krówkową 4. Piec bez przykrycia 45 min (200 st. C).
    Podawać na ciepło lub na zimno z dowolnym, ulubionym sosem do deserów (np. czekoladowym).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_01-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować