Ryż zapiekany z jajkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny pomysł na bezmięsny obiad lub dodatek do mięsa.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    500g pieczarek
    250g żółtego sera
    Cebula
    4 jajka
    Sól, pieprz
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Jajko

Ryż zapiekany z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Ryż łączymy z pieczarkami i doprawiamy. Przekładamy do tortownicy.
  • 2. W ryżu robimy 4 wgłębienia w które wbijamy jajka. Ser ścieramy i posypujemy zapiekankę. Zapiekamy ok. 20min żeby jajko się ścięło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować