Ryż zapiekany z jagodami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na te deser, u nas obiad na słodko, przyszedł w ubiegłym roku. Zamarzyło nam się, jak było już po „ptakach”. Pomysł został zapisany i w końcu zrealizowany. Te popękane małe kuleczki nadały tej sławetnej zapiekance (czytaj ryż z jabłkiem) nowe oblicze. Czasami tak nie wiele potrzeba by zadowolić podniebienia. Kolejny zapiekany ryż czeka nas po zbiorze przepysznych jabłek z Marysi ogrodu.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ryżu
    1 budyń śmietankowy
    650 ml mleka
    60 g ksylitolu
    500 ml jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki

Ryż zapiekany z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż zapiekany z jagodami 1. Ryż gotujemy na sypko.

    Budyń gotujemy z większą ilością mleka, zamiast cukru dodajemy ksylitol (50 g).

    W słoiki układamy (5 słoików 300 ml) ryż, zalewamy budyniem, wsypujemy jagody, lekko oprószamy ksylitolem.

    Całość zapiekamy 30 min. w temp. 190°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować