Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

4.97 (155 ocen)

To moja ulubiona potrawa z dzieciństwa. Ryż z jabłkami i śmietaną smakuje wyśmienicie!:)

Składniki:


  • 100 g ryżu
    2 jabłka
    200 g śmietany 12 %
    cynamon
    cukier

Wystaw ocenę:

4.97 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu ( nie solić). Odcedzić i wystudzić.
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż.
    Posypać cynamonem.
    Następnie ułożyć starte jabłka.
    Posypać cynamonem i cukrem.
    Na to nałożyć śmietanę i posypać cynamonem i cukrem.
    Zapiekać w 180 stopniach przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować