Ryż z wołowiną po Tajsku

4.5 (144 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Do jej przyrządzenia skusiła mnie nazwa, myślałam że będzie bardzo skomplikowana okazało się że jest bardzo łatwa do przygotowania i smaczna.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CZOSNEK:
    - ryż: 1 szklanka
    - rodzynki: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula: 2 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - lmbir: 1 łyżeczka
    - mięso mielone: 15 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżeczka
    - pietruszka natka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z wołowiną po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko .Rodzynki sparzyć na sitku ,namoczyć 10 minut w ciepłej wodzie,potem odcedzić i osuszyć.Cebule i czosnek obrać drobno posiekać.Cebule i czosnek posypać imbirem lekko podsmażyć ,dodać posolone mięso i mieszając zrumienić je.Dodać ryż,rodzynki,,wymieszać i smażyć 3 minuty na małym ogniu.Jajko rozmieszać z łyżką mleka i na rozgrzanym maśle usmażyć omlet, a gdy będzie gotowy , schłodzić go i pokroić w cienkie paski.Ryż z mięsem wyłożyć na półmisek i przybrać paskami omletu,posypać pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować