PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryż z warzywami i sercami z kurcząthttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/30/18217d0c609219be01b551871f949632d2542e16.jpeg25601440http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryz-z-warzywami-i-sercami-z-kurczat
Sos:
½ serc z kurcząt,
1 cebula,
Koperek,
Majeranek,
Mąka pszenna,
Masło klarowane.
Warzywa:
1 duża marchewka,
Kiełki fasoli,
Żółta papryka,
Zielony groszek najlepiej świeży lub mrożony,
Biała część pora.
Sposób przygotowania przepisu:
Ryż z warzywami i sercami z kurcząt
1.
Sos:
Serca pokroić na połówki. W rondelku rozpuścić małą łyżeczkę masła klarowanego. Przełożyć pokrojone serca i smażyć na dużym ogniu. W czasie gdy serca się smażą pokroić cebulę w piórka, następnie dodać do smażących się serc od czasu do czasu mieszając. Po ok 10 minutach zalać wodą i gotować przez 1 godzinę. Po godzinie rozgrzać na patelni 2 duże łyżki oleju i wsypać mąkę, tyle żeby nie była sucha i żeby nie było grudek. W razie potrzeby dolać olej i tak podsmażać mąkę, przez parę sekund. Przełożyć do gotujących się serc. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i pokrojony koperek.
Warzywa:
Warzywa pokroić w paski i podsmażyć, można równie dobrze użyć warzyw mrożonych „na patelnie”.
Podawać z ryżem wszelkiego rodzaju lub makaronem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze