Ryż z warzywami i pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Lekki zielone danie z odrobiną curry , do tego malutkie klopsiki. Obiad zdrowy pasujące na wiosenny obiadek. Polecam całej rodzinie .

  • 25 min

Składniki:

  • 40 dag łopatki

    sól

    pieprz

    2 ząbki czosnku

    25 dag ryżu

    1/2 szklanki mrożonego szpinaku

    kawałek brokuła

    1 szklanka zielonego groszku

    1/2 selera

    1 łyżka masła

    1 szklanka śmietany 30 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy , kroimy w małą kosteczkę. Brokuła kroimy w małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło . Podsmażamy warzywa. Dodajemy szpinak i groszek zielony . Chwilę smażymy -podlewamy odrobiną wody . Ryż gotujemy w osolonej wodzie
  • 2. . Po ugotowaniu odcedzamy. Dodajemy ryż do warzyw. Mieszamy. Doprawiamy solą i odrobiną curry. Dolewamy śmietanę. Chwilę dusimy. Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym czosnkiem. Solimy do smaku. Formujemy małe kulki. Gotujemy je na parze i dodajemy do ryżu z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować