Ryż z warzywami i fetą

4.49 (197 ocen)

  • 45 min

Lubię przygotowywać coś na szybko, a to danie nadaje się zarówno na obiad jak i na kolację.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    ½ brokuła
    2 marchewki
    1 papryka
    6 pieczarek
    1 cukinia
    3 pomidory
    ½ sera feta
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    Cebula suszona
    Sól, pieprz do smaku
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone na kawałki pieczarki. Marchewkę, paprykę, brokuła, cukinię i pomidory pokroić i dodać do lekko przesmażonych pieczarek. Ryż wsypać do warzyw, dodać przyprawy, przemieszać. Zalać wodą tak, aby ryż był przykryty. Smażyć pod przykryciem aż ryż będzie miękki od czasu do czasu mieszając i w razie potrzeby dolewać wodę. Pod koniec smażenia dodać rozdrobnioną fetę i smażyć aż ładnie się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować