Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

może być to dodatek do dań i samodzielny posiłek :) dla znudzonych zwykłym ryżem i wegetarian.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - puszka kukurydzy: 1 sztuka
    - średniej wielkości brokuł: 1 sztuka
    - puszka groszku: 1 sztuka
    - ryż sypki: 3 szklanki
    - Srednie marchewki: 3 sztuki
    - vegeta: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem vegety.
    Brokuła dokładnie płuczemy i gotujemy aż będzie odpowiednio miękki. Jeśli gotujemy go w całości później odcinamy kwiaty – można zrobić to również przed.
    Marchewkę obieramy i kroimy w grube paski – gotujemy aż będzie miękka.
    Odsączamy kukurydzę i groszek
    Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, następnie dodajemy brokuła, marchewkę, kukurydzę i groszek – podsmażamy 2 minuty na małym ogniu, dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku odrobiną vegety i ziołowym pieprzem. Całość podsmażamy 4 minuty na małym ogniu, ciągle mieszając żeby ryż nie przywarł do patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować