Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ryż można podawać z sosem, ale i bez niego jest pyszny.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 torebki ryżu
    1 marchewka
    1 pietruszka
    pół selera
    1-2 cebule
    sól, pieprz
    suszona bazylia

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy jest gotowy opłukujemy pod zimną wodą, aby nie był klejący i odsączamy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do cebuli i podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy ryż, mieszamy przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy