Ryż z warzywami

  • wyświetlono: 875 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ryż można podawać z sosem, ale i bez niego jest pyszny.

inusia
  • 35min

Składniki

3 torebki ryżu
1 marchewka
1 pietruszka
pół selera
1-2 cebule
sól, pieprz
suszona bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryż z warzywami

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gdy jest gotowy opłukujemy pod zimną wodą, aby nie był klejący i odsączamy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do cebuli i podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy ryż, mieszamy przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżwarzywa

Komentarze

Podobne przepisy

Udka z ryżem i warzywami

Dodane przez: RedakcjaPP

Udka z ryżem i warzywami

Z kuchnią jestem związana zawodowo....

Ryż z indykiem i warzywami

Dodane przez: aga3103

Ryż z indykiem i warzywami

Moje dziecko uwielbia rosół, a...

Ryż z warzywami

Dodane przez: evita0007

Ryż z warzywami

Pyszny ryzik z warzywami - Polecam...

Dodane przez: PolskaGotuje

Brązowy ryż z warzywami

Jest to zdrowa, bardzo smaczna...

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Dodane przez: Aneta_77

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Bardzo smaczne danie z ryżem i...

Ryż z mięsem mielonym i warzywami

Dodane przez: AnetaJ

Ryż z mięsem mielonym i warzywami

Pomysł na to danie był krótki:...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE