Ryż z warzywami

  • wyświetlono: 387 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ryż duszony z warzywami

DSC_8347
  • 3 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

1,5 szklanki ryżu
1/2 brokuła
1/2 pora
kawałek fenkuła
1 marchewka
1 szklanka mrożonego groszku
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryż z warzywami

  • 1. Pora pokroić w krążki, fenkuła poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, brokuła podzielić na różyczki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju i wrzucić warzywa razem z mrożonym groszkiem. Podsmażyć, dodać ryż, wymieszać, podsmażyć kilka minut i zalać 3 szklankami wody. Doprawić solą i pieprzem, przykryć i gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn. Podawać jako dodatek do mięs, albo jako samodzielne danie. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżbrokułbezmięsnedodatek do obiadufenkuł

Komentarze

Podobne przepisy

Ryż z marchewką do kurczaka

Dodane przez: JOANNA 55a

Ryż z marchewką do kurczaka

Ryż jest tak pyszny, że można go...

Brukselka z warzywami na ciepło

Dodane przez: kuchenny świat

Brukselka z warzywami na ciepło

Zapraszam na pyszną brukselkę z...

Soczewica zielona z warzywami.

Dodane przez: Waldek

Zielona soczewica z warzywami

Soczewica jest ceniona ze względu...

Sos meksykański do ryżu

Dodane przez: 2milutka

Sos meksykański do ryżu

Najlepszy domowy sos po meksykańsku...

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw

Dodane przez: kuchenny świat

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw

Zapraszam na smaczne, wegetariańskie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE