Ryż z tuńczykiem i jajkiem

3 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryż z tuńczykiem i jajkiem to bardzo smaczny i pożywny posiłek. U mnie pojawia się na stole na śniadanie. Jego przygotowanie zabiera niewiele czasu, a dostępne składniki, to tylko jeszcze jedna zaleta .

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag. ryżu-1 woreczek
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym-175 g.
    2 jajka
    1 łyżka przyprawy-suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    2 szczypty czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    siekany szczypiorek
    pomidorki
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Ryż z tuńczykiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z tuńczykiem i jajkiem 1. Ryż gotuję ok. 15 minut, osączam, wsypuję na patelnię, lekko podsmażam, dodaje tuńczyka, podsmażam, dodaje przyprawę-suszone pomidory i czubrycę zieloną, mieszam, dodaje jajka, podsmażam do ścięcia jajek. Od własnych upodobań zależy jaki będzie to stopień. Doprawiam solą i pieprzem. Nakładam na talerze, podaje posypane szczypiorkiem z dodatkiem pomidorków.

Porady

Wiele osób jada taki posiłek będąc na diecie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryż Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować