Ryż z tuńczykiem i bobem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowy smaczny obiadek

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki ryżu dzikiego
    1 szklanka ryżu białego
    1 szklanka bobu
    szczypior
    pieprz czarny świeżo mielony
    Sól morska
    1 puszka tuńczyk kawałki w oleju

Ryż z tuńczykiem i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryz dziki i biały gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy do niego tuńczyka z puszki i dobrze mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku, soli już nie trzeba.
  • 2. Bób gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ząbku czosnku. Po ugotowaniu studzimy obieramy i dodajemy do ryżu. Mieszamy wszystko razem . Dodajemy posiekany szczypior.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy