Ryż z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to prosty i bardzo smaczny deser.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag truskawek
    3 łyżki cukru pudru
    400 g jogurtu naturalnego
    2 torebki ryżu ugotowanego na mleku
    1 galaretka truskawkowa

Ryż z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć truskawki, podzielić każdą na pół.
    Następnie wsypać do jogurtu naturalnego cukier puder i zmiksować.
    Rozpuścić galaretkę w niedużej ilości gorącej wody (1 szklanka). Jeśli galaretka troszkę ostygnie to łączymy ją z jogurtem. Wstawiamy do lodówki aż trochę ostygnie. Następnie układamy w salaterce ryż, pokrojone truskawki i zalewamy galaretką zmieszaną z jogurtem i wstawiamy do lodówki do czasu stężenia.

Komentarze

Podobne przepisy