Ryż z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Szybkie i smaczne jedzonko z ryżem i musem truskawkowym.

Składniki:

  • na mus i do dekoracji
    truskawki - 300 g
    cukier - 2 łyżki
    dodatkowo
    ryż - 2 torebki
    listki mięty do dekoracji

Ryż z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Nałożyć ryż do filiżanek, lekko docisnąć łyżką.
  • 3. Przełożyć ryż odwracając filiżankę na talerzyk.
  • 4. Część truskawek odłożyć do dekoracji i pokrojenia na cząstki, resztę truskawek zmiksować w mikserze z cukrem na mus
  • 5. Ryż w koło obłożyć cząstkami truskawek, udekorować listkami mięty i truskawkami.
  • 6. Podawać ryż polany musem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy