ryż z mięsem i warzywami

4.99 (194 ocen)

Uwielbiam taki ryż i mogłaby go jeść na okrągło...Jest idealny na romantyczną kolację.Mam nadzieję, że Wam również tak zasmakuje :)

Składniki:

  • 200g brązowego ryżu
    1 polędwica wieprzowa
    15 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    woda
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażyć polędwicę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Następnie dać cebulę i papryki pokrojone w paski. Po chwili zalać wodą i dusić pod przykryciem. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie miękki, a z warzyw odparuje woda włożyć ryż do warzyw i mięsa. Wymieszać i dodać koncentrat. Doprawić do smaku i chwilę podsmażyć. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować