ryż z mięsem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i łatwe do przygotowania danie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż: 20 dekagramów
    - filet z kurczaka: 1 sztuka
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - papryka ostra i słodka: 2 łyżeczki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Ryż z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w drobną kostkę, posypujemy papryką,solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oleju i odstawiamy na pół godziny,następnie smażymy ok. 20 minut.
  • 2. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy na patelni z drobno pokrojoną cebulą, aż odparuje woda.
  • 3. Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok.20 minut
  • 4. Mieszamy ryż z mięsem, pieczarkami i startym serem, przyprawiamy do smaku i smażymy przez ok. 10 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy