Ryż z mięsem i fasolką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Danie powstało na prędko z tego co było pod ręką. Szybkie i smaczne danie polecamy dla zapracowanych ;)

  • 35 min

Składniki:

  • 150 g ryżu
    250 mielonego mięsa z szynki
    1 cebula słodka
    pęczek szczypiorku
    250 g pieczarek
    250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona)
    mała puszka kukurydzy
    1 łyżka sosu sojowego
    sól ,pieprz

Ryż z mięsem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z mięsem i fasolką 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy