Ryż z malinami i śmietanką kokosową

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne i lekkie danie

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    2 szklanki malin
    200 ml śmietanki kokosowej
    1 duży cukier waniliowy
    3 łyżki cukru ( dosładzamy mniej lub więcej w zależności od malin )
    1 usztywniacz do śmietany ( zagęstnik )

Ryż z malinami i śmietanką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Maliny przetrzeć przez sito ( otrzymamy dość gęsty mus). Do malin dodajemy śmietankę, cukry i miksujemy. Do gładkiej masy wsypujemy zagęstnik i miksujemy na wysokich obrotach około 2-3 minuty. Ugotowany ryż nakładamy do szerokich filiżanek dobrze ugniatając a następnie wykładamy na talerz. Polewamy sosem malinowym. Podajemy od razu na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy