Ryż z łososiem i szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na obiad :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 160 g łososia bez skóry
    1 cebula
    100 g ryżu
    250 g szparagów
    2 łodygi selera naciowego
    ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki
    1/2 kubeczka skyru, jogurtu lub słodkiej śmietanki
    pieprz
    suszony czosnek niedźwiedzi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z łososiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na minimalnej ilości oleju. Wsypać ryż, podsmażyć i podlać bulionem. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić. Selera naciowego pokroić w paseczki. Warzywa dodać do ryżu, podlać bulionem. Łososia pokroić w kostkę, dodać do ryżu z warzywami, posypać pieprzem, dodać 1 łyżeczkę suszonego czosnku niedźwiedziego, wlać resztę bulionu, dusić aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. Zdjąć z palnika, odstawić na 5 minut i wymieszać ze skyrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryż Seler Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować